Vamos a viajar!

"In a country where mañana doesn’t always mean “tomorrow,” you need to travel with a smile on your face and a skip in your step" -- goperu.about.com

 


Pizarro, Pinochet, Maradona és Rózsa-Flores nyomában 2012 októberétől karácsonyáig.

Majd báró Pablo Escobar és René Higuita nyomában 2013 végén - 2014 elején.

A harmadik kiadásban pedig Jorge Amado és Pelé nyomában 2015 végén.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2014.01.09. 05:15 darvasadam

Shakira esete az ördöggel

Medellínből egyből a kolumbiai kávétermesztő zóna közepébe buszoztunk. Egy 1900 méteren fekvő kis faluban, Salentoban foglaltunk szállást. Első itt töltött napunkon a legturistásabb attrakcióra adtuk fejünket: meglátogattunk egy kis, családi kávéültetvényt. Ez a bejegyzés azonban nem is erről fog szólni, hanem az ültetvényen megtörtént szürreális esetről.

Történt ugyanis, hogy épp az ültetvényen szedett babokból készült feketét szürcsöltük, amikor egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy valaki karaokézik a hátunk mögött. Később kiderült, hogy nem szimpla karaokéról van szó, hanem a kávémágnás lányának készít egy, az ültetvényen megszálló svájci lány videó felvételt, amivel a kolumbiai X-faktorba jelentkezik.

teljes.jpg
A felvétel bizonyára meggyőző lesz a zsűri számára a poros-saras talajjal, a háttérben egy hosztel szobával és a házfalon a hosztel és az ültetvény bizonyítványaival.

A nő hangja egyébként alapvetően nem volt rossz, csak a magasabb régiók sikeredtek hamiskásra. De a beleéléssel és a drámai előadásmóddal probléma egy szál sem volt.

felso.jpg
Miután lement a felvétel és a hölgy átöltözött, beszélgetésbe elegyedtünk vele, ugyanis Judit elkövette azt a hibát, hogy nagyon megdicsérte a performanszot. A hölgy erre végeláthatatlan monológba kezdett, amit még kérdésekkel sem igen tudtunk félbeszakítani. Elmesélte, hogy ő az éneklésnek él, dalokat is szerez és a férjével fellépnek a környező falvakban, városokban. Sőt, a férje már el is indult egy tehetségkutatón, de mivel nem volt elég kenőpénze, hamar kiesett. (a mobilján meg is mutatta a TV felvételt, ami alapján Judittal később egybehangzóan megállapítottuk, hogy nem a kenőpénz hiánya lehetett a legnagyobb gond)

Szó szót követett, a hölgy kesergett, hogy milyen nehéz betörni a zeneiparba és hogy sok pénz kell hozzá. Judit ezen a ponton megemlítette Shakira esetét, aki szintén nem túl komoly anyagi háttérrel rendelkezve mégis nagyot robbantott. Erre a hölgy megkérdezte, tudjuk-e, mi Shakira titka? Gőzünk nem volt, azon kívül, hogy ugyebár jól forgatja a csípőjét, szép és dús a haja, maga szerzi a dalait, az alakja sem épp rossz, stb. Ezzel mind egyetértett a kávéültetvényes lánya és elismerően szólt Shakiráról, de nem ezekre gondolt. Azonban a titkot nem volt hajlandó elárulni, mondván úgysem hiszünk majd neki és bolondnak fogjuk tartani. Erősködtünk, hogy ugyan már, miért ne hinnénk neki és biztosítottuk, hogy nem fogjuk bolondnak nézni. (bár már ezt megelőzően sem állt tőlünk távol eme gondolat)

Hosszas győzködés után, végül is sikerült kicsikarni belőle Shakira titkát: magával az ördöggel paktált le! Ez nem egy egyszerű dolog, hanem hosszú, nehéz folyamat eredménye. De aki egyszer megteszi, annak pikk-pakk megjön a siker, fény, csillogás. Itt megjegyezte, hogy példának okául Michael Jackson és Harry Potter is lepaktált az ördöggel. Sőt, szerinte ezen személyeknek a homlokán is megfigyelhetőek a kis szarvacskák, amiket persze ügyesen próbálnak elrejteni. Egy "látó" barátnőjéről is volt még szó, de ezen a ponton már picit lankadt a figyelmünk és elvesztettük az ördögi fonalat.

Kérdésünkre azonban határozottan leszögezte, hogy ő ugyan sosem fog lepaktálni az ördöggel, bármennyire is szeretne híres énekesnő lenni. Ugyanis az esetben halála után az ördög venné magához a lelkét és nem jutna a mennybe.

Ezen a ponton már igyekeztünk volna szabadulni az ültetvényről, azonban olyan trópusi eső szakadt le, hogy maradnunk kellett még egy ideig. Ezt kihasználva a hölgy hozott egy fotóalbumot is, aminek segítségével bemutatta családját és annak énekesi karrierjét. Az album végére érve végül a hölgy folytatta az ültetvényen betöltött mindennapi szerepét (kávéfőzés és -felszolgálás), amit valószínűleg addig kénytelen lesz csinálni, amíg be nem tör a világ, de legalábbis Kolumbia show bizniszébe.

Az ördög segítségével vagy anélkül...

komment

Címkék: kávé Shakira Kolumbia


A bejegyzés trackback címe:

https://mananablog.blog.hu/api/trackback/id/tr545748121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása