Vamos a viajar!

"In a country where mañana doesn’t always mean “tomorrow,” you need to travel with a smile on your face and a skip in your step" -- goperu.about.com

 


Pizarro, Pinochet, Maradona és Rózsa-Flores nyomában 2012 októberétől karácsonyáig.

Majd báró Pablo Escobar és René Higuita nyomában 2013 végén - 2014 elején.

A harmadik kiadásban pedig Jorge Amado és Pelé nyomában 2015 végén.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012.10.13. 22:54 darvasadam

Iquitos - Az úszó hostel

Korábbi bejegyzésekben utaltam a folyón úszó hostelre, amiben 3 éjszakát töltöttem. Eddig nem volt alkalmam képeket mutatni róla, na de most!

A jobb felső házikó a legpuccosabb. Alul pár szoba takaros fürdőszobával, felül chill-out zóna függőágyakkal, hangszórókkal. Mikor nincs sok vendég, a főnök lakik benne.

A tőle balra lévő ház nem a hostelhez tartozik, azt helyiek lakják. Nincs összeköttetés vele. A még balrább lévő házban két kétszemélyes szoba van. Mind a kettőben laktam (túra előtt az egyikben, túra után a másikban). A többi, éppen nem úszó épület (mind helyieké) majd úszni fog pár hét múlva.

 Iq-hostelkintrol.JPG

Látkép a szobám tornácáról:

Iq-hostelbentrol.JPG

A legnagyobb házikó, ami a "fogadóépületet", bárt és étkezőt úsztatja a fenti képeken nem látható, na de itt:

Iq-hostelfo.JPG

Per pillanat ez sem úszik.

A nádas és a víz közelsége miatt tartottam a rengeteg szúnyogtól. Erre persze a reptérről behozó mototaxis is nyomatékosan felhívta a figyelmem, annak reményében, hogy meggondolom magam és egy másik hostelbe megyek, ahol kap némi jutalékot. De olvastam, hogy ezzel mindig bepróbálkoznak, úgyhogy nem dőltem be. Az utazó kisokos szerint ilyenkor azt kell mondani, hogy már ki van fizetve, amitől rögtön leszállnak az emberről. Így is történt. 
Szerencsére kiderült, hogy egyáltalán nem szúnyogos a hostel, még naplemenekor sem.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mananablog.blog.hu/api/trackback/id/tr234846974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása